За таа намена салата е целосно испразнета од реквизити, ослободен е просторот, исчистени се капацитетите, а откажани се и сите натпреварувања, подготовки на спортисти, тренинзи. Ќе се изврши и дезинфекција на целиот објект, како и на влезовите и паркинг-просторот пред салата.

Според најавите, од понеделник треба да пристигнат и параваните за физичко одвојување на лицата при вакцинацијата, а за секоја непречено одвивање на процесот на вакцинација на населението СРЦ „Билјанини извори“ има нарачано и нов агрегат за електрична енергија.

Според последните информации, во Центарот за јавно здравје во Охрид веќе е пристигната и ладилната комора за чување на вакцините.

Во спортската сала во Охрид како регионален центар за вакцинација ќе се спроведува масовна имунизација на населението од општините Охрид, Струга, Вевчани, Дебар, Ресен и Кичево.