Интегралната објава ја пренесуваме во продолжение:

Тоа јасно ни го покажаа и кажаа од ЕУ вчера…
На нашиве прематари кои низ фразата европска иднина подметнуваа транзиција, корупција, национални и државни отстапки, Преспански и бугарски договор и катастрофи во сите општествени сегменти конечно ќе им дојде крајот…
Е сега ни требат сериозни политики да се организираме како држава…
Конечно ќе разбереме дека никој нема да ни направи држава, доколку сами не си ја направиме…
Оваа пуфка од лажни демагози на власт време е да си замине од сцена…