Извештаите за прекин на работата започнаа да се појвуваат нешто пред 12 часот, а повеќето од нив се однесуваа на неможноста за репродукција на видеото, пренесуваат британските медиуми.

Според страницата ДауДетектор, која ги следи проблемите во работењето на најважните мрежни платформи и услуги, околу 8.000 случаи се пријавени во Велика Британија и околу 22.000 во САД. Мал број на корисници исто така пријавија можност за најавување на платформата.