Владата им препорачува на деловните банки преку филијалите и експозитурите на банките да обезбедат готовинска исплата на пензии за клиентите кои не користат картички, во четири групи според следниот распоред составен според висината на пензијата:

– За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 26.05.2021 година (среда);

– За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 27.05.2021 година (четврток);

– За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 28.05.2021 година (петок); и