Српскиот претседател Александар Вучиќ доби честитки по повод успешно одржаните вонредни парламентарни избори и победата на коалицијата „Александар Вучиќ – Србија не смее да запре“, а меѓу првите што му честитаа беа претседателите на Азербејџан и Турција, Илхам Алиев и Реџеп Таип Ердоган.

Алиев му честиташе на претседателот Вучиќ за успешното одржување на вонредните парламентарни избори и за сигурната победа на коалицијата предводена од Вучиќ.

„Резултатите од гласањето јасно ја одразуваат високата благодарност и поддршката на вашиот народ за политиката што ја спроведувате за развој и просперитет на Србија, како и големата доверба во вас. Нашите односи со Србија, пријателска земја и доверлив партнер, се од особено значење за нас. Презадоволни сме од досегашното ниво на нашите меѓудржавни односи засновани на взаемна доверба и поддршка и ефективна соработка на различни полиња, кои од ден на ден се прошируваат. Активниот политички дијалог меѓу нас игра важна улога во развојот на заедничките активности“, изјави Алиев.