Како што се вели, целото раководство на СДСМ од Делчево е крајно разочарано и незадоволно од изборот за кандидат за градоначалник.

Зоран Заев го предложи Горан Трајковски  за кандидат за градоначалник на Делчево, а по оваа вест претседателот на ОО СДСМ Делчево, Влатко Величковски, како и секретарот Драган Маневски си поднеле неотповикливи оставки.