Вчера околу 10.35 часот на улица „Борис Кидрич“ во Кичево во месноста Стар Лопушник, се случил пожар во патничко моторно возило со кичевски регистарски ознаки во движење, управувано од Е.М.(63) од Кичево.

– По дојавата за пожар во моторно возило интервениравме на самото место со едно возило и пожарот целосно го ликвидиравме. Нашите проценки велат дека при овој пожар причинета е материјална штета од околу 20.000 денари, а реалниот износ на штетата ќе ја потврди осигурителната компанија каде што е осигурано возилото-рече командирот на ТППЕ Кичево, Горан Соколески.