Во инцидент на 09.03.2024 година во 12:45 часот, полициската управа Гостивар презела брза акција при што е приведено 31-годишно лице, идентификувано како Х.А. од Гостивар. Апсењето е извршено како одговор на нарушувањето на јавниот ред и мир од страна на Х.А., заедно со агресивно однесување и кон неговиот татко и кон полицајците кои реагирале.

Се расплетува насилна конфронтација

Редоследот на настаните се случи кога ОВР Гостивар реагираше на пријавено нарушување во кое учествуваше Х.А. Полицајците на лице место наишле на агресивен отпор додека се обидувале да ја решат ситуацијата. Х.А. не само што го нарушил јавниот ред, туку и покажал непријателство кон сопствениот татко, што дополнително ја ескалирало потребата од полициска интервенција.

Брзо притвор и официјална акција

Полициските службеници навремено го привеле Х.А. на местото на настанот, пренесе  ОВР Гостивар. Апсењето е извршено по воспоставени протоколи за да се осигура безбедноста на сите инволвирани страни.

Правни процедури во тек

По приведувањето, СВР Гостивар ревносно го документира случајот. Откако ќе се комплетира документацијата, надлежните ќе поднесат соодветни правни дејствија. Ова осигурува дека инцидентот е детално прегледан и преземени потребните законски мерки.

Извор: Kurir