При контрола на повеќе угостителски објекти во Скопје, од страна на Единицата за недозволена трговија при СВР Скопје, извршен е преглед на 59 лица и пет возила. Како резултат на тоа, девет лица беа приведени, при што беше откриена дрога за време на операцијата.

Детали за полициска операција и откриената дрога

Во насочена акција на Единицата за илегална трговија при СВР Скопје, приведени се девет лица, при што се одземени наркотици. Меѓу приведените, К.Л. (31), П.З. (31), и Б.Д. Кај (30) била пронајдена бела прашкаста материја. Дополнително, кај Г.Ј. (30), Л.М.(22), Ж.Ј. (33), А.Ш. (27), и А.Н. (22) била пронајдена марихуана, додека кај А.Б. (24) била пронајдена дробилка за марихуана, информираат од МВР.

Континуирана борба

Откривањето на дрога во неколку ресторани во Скопје ги нагласува постојаните напори на органите на прогонот за борба против незаконските активности. Властите остануваат внимателни во одржувањето на јавната безбедност и почитувањето на законот, особено во установите кои служат на заедницата.