– Техничко советодавно тело спроведува нова анализа на вакцината на Модерна и се очекува одлука за четири дена, изјави портпаролот на СЗО, Кристија Линдмаер.

СЗО досега одобруваше итна употреба за вакцини на Фајзер, Астра Зенека и Џонсон и Џонсон.