Македонија сега е ставена на посебна листа на држави, бидејќи никој не може да знае дали биле издадени само 200 или 300, 500 и повеќе патни исправи на криминалци, вали Слаѓана Тасева во разговор за „Независен“.

Како реперкусија овој случај ќе го видиме во сите наредни извештаи на меѓународните организации.

Ова ни е втор или којзнае кој скандал во работењето на МВР, кое треба да биде предводник во борбата против овој криминал“, посочува таа потсетувајќи дека со децении укажувале дека корупцијата во МВР е фактор за нискиот степен на откривање на криминалот.

Целиот  текст овде.