Од УХМР информираат дека утринските температуи ќе се движат од три до 16 степени, а дневната 19 до 29 степени утре, 25 до 33 степени во недела и 27 до 34 степени во понеделник.

Вакви температури следат и во наредните денови до вторник, од кога ќе има услови за појава на пороен дожд и грмежи во попладневните часови.с