Новинарот Бранко Тричковски одново се јави со контроверзен твит околу претстојниот попис.

Тој го коментира излегувањето на албанската дијапора и пишува негов став.

– Ако албанската дијаспора и води со седум нула, јас ќе почнам да навивам за Албанците, не е исклучено дека нивната голема победа ќе ја поткрепам и со лично изјаснување како Албанец по националност. Изчезнувањето на Македонците ќе биде мала жртва за исчезнувањето на вмро, хахаха!, пишува Тричковски на Твитер.