Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, по добиеното известување од ЈП Водовод и канализација, ги известува граѓаните дека утре ќе се чист и дезинфицира резервоарот во населено место Копаница.

Поради тоа прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од населените места Копаница и Буковиќ во периодот од 08:00 до 14:00 часот.