– Драги пријатели честит Велигден, ви посакувам здравје, среќа, љубов и се најдобро, Вам и на Вашите семејства, вели Брнз во видео-честитката објавена на Фејсбук страницата на Амбасадата на САД.

Ambassador Byrnes' Easter Message

On this special day for the Orthodox believers, we join Ambassador Byrnes in wishing you a Happy Easter!
#ЧеститВелигден

Posted by U.S. Embassy North Macedonia on Saturday, May 1, 2021