Денешен гостин во емисијата „Утро со Златев“ беше членот на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Стефан Андоновски. Со него се дискутираше на повеќе теми, а една од нив беше и претстојниот попис кој требаше да се одржи со почетокот од Први Април.

Според него за реални бројки решението е „електронски регистар на население“. Според него, така базите на податоци лесно се споредуваат и пописот поточно би се спровел.

– Обуката за попишувачи траела само еден ден во којшто имало и теоретски и практичен дел и во којшто на дел од кандидатите за попишувачи им биле давани тестовите за да може да ги положат, вели Андоновски за Радио Лидер.

Повеќе може да погледнете од видеото во продолжение.

Андоновски: Обуката за попишувачи траела само еден ден

Исечок од гостувањето на Стефан Андоновски во Радио Лидер

Андоновски: Обуката за попишувачи траела само еден ден

Исечок од гостувањето на Стефан Андоновски во Радио Лидер

Posted by Радио Лидер on Wednesday, March 31, 2021