Саше Политико кој постави неколку прашања, кои секако беа легитимни, нападна жестоко, мислејќи дека Арсовска ќе реагира нервозно, но таа му одговори сосема смиерно. Нервозата се пренсе на другата страна.

Арсовска мирно ја напушти прес-конференцијата, а Политико тргна во герила новинарство со изговор дека сака да постави уште некое прашање. Сепак, обезбдувањето на Данело го спречи до физичко доближување, по што стана уште понервозен.

Тој вели дека бодигардот со лактови го остранувал, иако тоа на видетото не се забележува и најверојатно станува збор за невистина. Очигледна е нервозата и кај СДСМ и новинарите блиски до власта кои се служат со невистини за манипулации со народот пред изборите.

Погледнете го видеото во продолжение: