Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, на социјалните мрежи го сподели настапот од големиот митинг.

Таму, меѓу другото се изведе оваа прекрасна песна, со силна порака за секој човек кој ја сака својата држава Македонија.

„Земјо моја колку векови во

темнина си била,

колку темни сказни

знаеш, земјо мила.

Колку страдања на

рамена си збрала,

колку жртви ти за

слобода си дала„ – гласат стиховите на песната.