Нема законска основа во разрешувањето на Стојко Пауновски од директорската функција, тврди универзитетската професорка Ана Павловска Данева, за Телма

Пауновски, оценува таа, одбил да ја смени систематизацијата бидејќи не можел да им најде соодветни работни места на вработените по рамковен договор. А Етичкиот кодекс никогаш не може да биде над законот, вели Данева, предупредувајќи на политичките реперкусии кои може да следат од ваквиот потег на Владата.

Повеќе на оваа тема од видеото на Телма