Во автобусот бил само возачот. Никој не е повреден.

Во овој момент продолжува гаснењето на пламените јазици. Затворен е за сообраќај патот „Пасажот на Републиката“.

МВР на Бугарија дознало за инцидентот во 18.40 часот.