СДСМ изборната кампања ја почна вечерва од битола под мотото „Најдоброто од мојата општина“. Граѓаните на Битола идните 4 години ќе бидат горди на својот градоначалник , порача лидерот на СДСМ Зоран Заев.

Кандидатот за градоначалник од СДСМ за Битола Христо Кондовски рече дека ќе биде транспарентен и отворен за сите граѓани и дека Битола ќе биде уште подобро место за живеење.