СДСМ е единствена партија која краде од народот, и тоа го промовира и се фали со тоа, велат  од партијата.

Кризниот данок на горивата како го нарекуваат е трајно покачување на цената на горивата од 4.13 денари и тоа ќе има импликации врз висината на сите цени на производите и услугите кои ги добиваат граѓаните.Народот преку даноци го плаќа расипништвото и неспособноста на власта. И додека луѓето околу Заев се богатат, народот страда.Време е да ставиме крај на поделбите на Заев и СДСМ, на граѓани од прв и граѓани од втор ред. Македонија за сите луѓе!, стои во соопштението на ВМРО ДПМНЕ.