Оттаму посочуваат дека високата бројката на починати во земјава говорат податоците на Ворлдометар (Worldometers), според чија листа Македонија е високото 4 место на светката листа по починати. Или повеќе од 10 илјади починати, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

– Во меѓувреме,Филипче стави акцент на земањето провизии, сега е во филмот на партиски функционер. Очигледно е дека граѓаните и нивното здравје нема да дојдат на ред. Филипче во нити еден момент од појавата на пандемијата не покажа интерес за здравјето на граѓаните, организирање на здравствениот систем. Замислете и третиот бран поминува унифицирани протоколи за лечење нема! Затоа Филипче ќе одговара, велат од партијата.