Несреќата се случи во вторникот на автопатот „Струма“ кога автобус на превозникот „Беса транс“ враќајќи се од Истанбул се запали. Во тек е истрага на истражните органи и идентификација на жртвите која се очекува да заврши за седум дена.

МИА и БТА заедно ја пренесуваат прес-конференсијата на Државното јавно обвинителство на Република Бугарија.