Во тек е истрага за причините на несреќата.

-На еден од пациентите денеска му претстои уште една операција. Останатите пациенти се во стабилна состојба “, вели доктор Христо Шивачев од софиската болница „Пирогов“ во изјава за медиумите.

Тој додава дека се работи за пациент кој исто така во текот на вчерашниот ден му била извршена операција.

За тоа кога ќе бидат преживенатие од несреќата отпуштени од болницата, Шивачев рече дека се уште е рано.