– ВМРО- ДПМНЕ поради три дневната жалост и почит кон трагично загинатите нема намера да внесува политика во случајот ниту тоа да го прави во иднина, но јавноста по завршувањето на тридневната жалост утре на прес-конференција заслужува да ја знае вистината, а воедно и да се разјаснат некои дилеми кои се наметнаа во јавноста, во обид да се заташка случајот и да се сокрие нечија одговорност. Суштинските прашања кои даваат јасна слика за овој настан мора да бидат одговорени,

Згрозени сме како власта на крилата на трагедијата се обидува да ја минимизира одговорноста, ако знаеме дека сите послуги и институции се во нејзини раце. Очигледно е дека овие пропусти траеле неколку години само и само незаинтересираноста на власта, но и коруптивноста на нејзиниот систем.

Граѓаните од утре па натака заслужуваат да ја знаат вистината и одговорите, за да не заврши овој случај како одговорноста со модуларната болница во Тетово или несреќата кај Ласкарци, стои во изјавата на ВМРО-ДПМНЕ.