Проследете ја свеченоста по повод Денот на Армијата на Република Македонија на која обраќања имаат Претседателот и врховен командант на Армијата Стево Пендаровски, министерката за одбрана Радмила Шекеринска и началникот на ГШ генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски.