Забраната почнува да важи од 10:15 часот, и ќе важи додека не се расчисти ситуацијата.

Од 10:15часот поради интензивни врнежи од снег се воведува забрана за сообраќај на тешки товарни возила на патниот правец крак Маврово – Дебар., велат од АМСМ.

Претходно беше донесено задолжително користење на зимска опрема на тешките товарни возила на превојот Пресека меѓу Охрид и Кичево.