Патриотскиот Институт и УМС на ВМРО-ДПМНЕ денеска ќе се одржи протестен собир под мотото „Собир за слобода“.

Протестот ќе биде во 12:00 часот во близина на објектот на КПУ Казнено-поправен дом Штип, во Штип.