Претседателот Александар Вучиќ изјави дека на претставниците на меѓународната заедница на бројните разговори и состаноци минатата недела им рекол дека Србија ќе продолжи да инсистира на имплементација на сите потпишани договори, но и на зачувување на државните и националните интереси.

Оваа недела имав бројни разговори и средби со значајни претставници на меѓународната заедница, но и со пријателите на Србија – францускиот претседател Макрон и унгарскиот претседател Новак – изјави Вучиќ.

Тој рече дека на сите им го повторил познатиот, но никогаш поцврст став дека Србија ќе продолжи да инсистира на спроведување на сите потпишани договори, но и на зачувување на државните и националните интереси.

Затоа ги одликував Ненад Ѓуриќ и Александар Филиповиќ кои со својата решителност покажаа дека Србија не е на продажба и дека нејзините интереси се наш највисок приоритет. Никогаш нема да се откажеме од таа борба – рече Вучиќ.