Лидерот на Беса Албин Курти го пречека премиерот на Косово Албин Курти во Тетово.  Тетовскиот градоначалник  го претстави македонскиот град како „албански главен град во Cеверна Македонија.

„Драг пријателе Албин, добредојдовте во Тетово, албанскиот главен град на Македонија!“,

Слична порака имаше и при посетата на Тетово на делегацијата од градоначалници Албанци од Косово и од Србија  пред три недели.