Како што соопшти Нова.рс, сите вработени во РТС се евакуирани по наредба на обезбедувањето.

Денес околу 14 часот обезбедувањето им наредило на вработените да ги напуштат своите работни места додека не се утврди што се случува.

Полицијата направила детална истрага. Бомба во зградата не е најдена, а дојавата била лажна.

Сега вработените се вратени на своите работни места.