Белорусија објави дека подготвила место за преговори меѓу украинската и руската делегација, откако инвазијата на Москва врз нејзиниот западен сосед влезе во петтиот ден.

„Местото за разговори меѓу Русија и Украина во Белорусија е подготвено, се очекува пристигнување на делегации“, објави белоруското Министерство за надворешни работи на социјалните мрежи.

Анатолиј Глаз, портпарол на Министерството, рече дека преговорите ќе започнат „штом делегациите пристигнат на местото на состанокот“.