Градоначланилничката на Скопје, Данела Арсовска, јавно побара објаснување од МВР зошто, без никаква најава, беа исклучени голем број семафори во градот со што се предизвика невиден сообраќаен хаос по улиците.

Да се исклучат семафори без најава со часови за да се направи сообраќаен хаос е крајно несериозно. Сообраќајот е ист како и други денови и нема основа објаснувањето дека дождот е причината за денешната слика од улиците во Скопје каде со часови патуваа до своите домови – реагира Арсовска.