– За приведеното лице претходно е пријавено дека на улица „Прилепска” во Кичево, се обидел да изврши обљуба врз малолетничка од едно кичевско село, информира Стефан Димоски од СВР Охрид.

По целосно документирање на случајот, ОВР Кичево ќе поднесе кривична пријава на приведениот според член 186 од Кривичниот законик.