Бобан Стефковски, градоначалникот на Гази Баба на својот фејсбук профил повика на оставка на градоначалничката на Скопје, Данела

Време е Скопје да се врати на скопјани, а Данела Арсовска да поднесе оставка

Кредибилитетот и легитимитетот на секој вршител на јавна функција која се избира на непосредни избори извира и им припаѓа директно на граѓаните, без разлика дали се работи за претседател на држава, пратеник, градоначалник или советник..
Бројките велат дека во 2021 година, Данела Арсовска е избрана за градоначалник на градот Скопје со гласовите на 118.545 скопјани, а на вчерашните избори Данела Арсовска преку нејзината партија во општините Гази Баба, Ѓорче Петров, Бутел, Чаир, Кисела Вода, Аеродром, Центар, Сарај и Шуто Оризари освои вкупно 2584 гласови.
По ваквиот резултат јасно е дека Данела Арсовска го загуби кредибилитетот да продолжи да го води градот Скопје.
Скопје му припаѓа на скопјани, а не на Данела Арсовска.
Скопјани вчера и порачаа на Арсовска дека е време да си замине!
Затоа ја повикувам Данела Арсовска да поднесе оставка од функцијата градоначалник на градот Скопје, бидејќи тоа е волјата на скопјани.
Време е Скопје да се врати на скопјани!