Како што информира Секретаријатот за европски прашања, на состанокот биле разменети информации во контекст на напорите на Европската комисија за обезбедување на вакцини за земјите од Западен Балкан.

– Се работи за дополнителни дози вон Ковакс механизмот за кои Европската Унија ќе обезбеди финансиски средства преку ИПА фондовите, се додава во соопштението.