Поранешниот претседател на Република Македонија заедно со својот син Иван Иванов се придружија на илјадници Македонци кои излегоа на сенародниот протест „Ултиматум – НЕ благодарам“ по повод револтот кон францускиот предлог како и неговото прифаќање од страна на македонската влада.