Првиот вицепремиер и министер за политички систем и односи меѓу заедниците, Артан Груби за време на вториот ден од престојот во Албанија, денеска се сретна со премиерот на Албанија, Еди Рама.

На средбата, Груби му рече на Рама дека е за поздравување фактот што меѓу двете земји немало и нема ниедно отворено прашање, дека речиси сите успеси се заеднички, и чекорот кон членството во НАТО и дури сега патот кон интеграцијата во Европската Унија.

Груби и Рама разговараа и за спорот што во последните месеци се реактуализира меѓу Македонија и Република Бугарија, каде се согласија дека проблемите и отворените прашања меѓу соседите треба да се надминат само преку дијалог.

Kënaqësi që sot në Tiranë takova kryeministrin shqiptar Edi Rama.

z. Rama më priti me një porosi interesante, ai në…

Posted by Artan Grubi on Tuesday, March 23, 2021