Сенародниот протест на кој се бара слобода за уставобранителите од 27 април, фер судење и правична пресуда се одвива под будното око на власта.

Со години од истиот прозорец во Владата , власта на Зоран Заев ги следи протестите на опозицијата, но и оние кои не ги организира таа, како овој.

На видеоснимките од преносот во живот се гледа како од канцеларија од најгорниот кат лице кое не се ни обидува а се сокрие со видеокамера го снима собирот на кој се бара слобода за политичките затвореници.