Груби порача дека е време за помирување.

Мораме заедно да одиме напред. Очекувам истото да се случи од македонските политичари на некој од нашите настани, на Албанците. Заев ми вети дека во редовите на единицата „Тигар“ ќе бидат вработени и Албанци и тоа е добро, покажуваме дека државата е заедничка на сите што живееме тука,  изјави Груби.

Тој додаде дека во минатото имало Албанци во единицата, но дека се откажале.