Средба со Премиерот на Р. Бугарија Бојко Борисов на Софискиот Аеродром, напиша единствено Османи.

На 24 февруари Османи соопшти дека исто така дека ненајавено се видел со бугарската министерка за надворешни работа Екатерина Захариева, попатно кога се враќаше од Париз.

Беше соопштено подоцна дека на средбата биле разгледани актуелностите поврзани со кризата од КОВИД и начините на кои двете земји остваруваат соработка во справувањето со овие предизивици.

Средба со Премиерот на Р. Бугарија Бојко Борисов на Софискиот Аеродром!
Takim me kryeministrin Bullgar, Bojko Borisov në aeroportin e Sofjes!

Posted by Bujar Osmani on Tuesday, March 16, 2021