По расправија меѓу љубовни партнери, ситуацијата добила страшен тек, при што со тешки повреди се здобила 30-годишна жена идентификувана како В.Ј. од Велика Дренова. Инцидентот се случил за време на кавга во автомобил, што на крајот довело до трагичен чин на насилство каде што тој испукал два куршуми кон неа пред сам да си пресуди. Инцидент се случил пред очевидци во близина на наплатната рампа кај Прешево.

Застрашувачки инцидент на наплатна рампа Прешево: Ја застрелал сопругата пред да си го одземе животот – мажот бил македонски државјанин

Откриена сложена семејна ситуација на еден од љубовните партнери

В.Ј., жител на Велика Дренова кај Трстеник, имала сложено семејна ситуација. Нејзиниот татко, со пакистанско потекло, повеќе не бил жив, а деталите за статусот на нејзината мајка останале непознати. Извори откриваат дека таа имала две сестри. Пред трагичниот инцидент, В.Ј. живеела во село Угљарево, каде претходно била во брак. Таа ги оставила мажот и децата од претходниот брак.

Познати се деталите за трагедијата кај Прешево: Маж од Македонија пукал во Србинка, па се самоубил

Почетокот на кавгата меѓу љубовните партнери

Љубовниот партнер, идентификуван како стрелецот, беше во центарот на домашните превирања. Расправијата ескалирала откако В.Ј. излегла од возилото. Напаѓачот на овој трагичен настан стана Македонецот со кој таа избра да биде.

Детали за меѓународно движење и наследство

Пред немилиот инцидент, В.Ј. имаше меѓународно преселување во Швајцарија со нејзиниот партнер. И покрај географската оддалеченост, таа одржувала врски со татковината, наследувајќи недвижен имот во Врњачка Бања од нејзините родители.

Итна медицинска реакција и тешки повреди

Набргу по расправијата, В.Ј. бил итно пренесена во УЗ Ниш во придружба на екипа на Итна помош од Врање околу половина по полноќ. Лекарските прегледи ја покажаа сериозноста на нејзините повреди, вклучително и оштетување на душникот, вратните пршлени и воздухот што влегува во градната празнина. Понатаму, идентификувана е контузија на левото белодробно крило.

Извор: Libertas

.