Градоначалникот на Сопшите Стефче Трпковски преку статус на Фејсбук пишува дека е изгаснат пожарот во Ракотинци, Добри Дол и Долно Соње.

-Голема благодарност за посветеноста и пожртвуваноста на храбрите жители, изгаснати се пожарите во Ракотинци, Добри Дол и Долно Соње.

Поради опасност од повторно избувнување на пожари во текот на ноќта ке имаме дежурни екипи и цистерни со вода, стои во неговиот пост на Фејсбук.