Македонскиот претставник Васил Гарванлиев имаше одлична прва проба за полуфиналето кое ќе се одржи на 18. мај.

Екипата во Ротердам е задоволна од првиот настап на македонскиот претставник.

Гарванлиев самиот е автор на песната, а на полуфиналната вечер ќе настапи под реден број 6.

Коментарите околу неговиот настап, песната, а и талентот на младиот пејач од страна на евровизиските фанови се позитивни и охрабрувачки.