На 26.10.2020 во 16.57 часот, според информациите на МВР, со намера да прибави противправна имотна корист, В.Д. ги земала кредитните картички од нејзиниот дедо и од банкомат подигнала пари, без предходно да ги извести нејзините дедо и баба.