Увид на местото извршиле екипа од СВР Скопје и од Дирекцијата за заштита и спасување, информираа денеска од МВР.

Било констатирано дека станува збор за минофрлачка граната м-1913, која потекнува од Првата светска војна. Гранатата била безбедно подигната за понатамошна постапка.