МАКЕДОНИЈА ИМА СРЕДНОВЕКОВНО НАСЛЕДСТВО, А МАКЕДОНСКАТА НАЦИЈА И ДРЖАВА СЕ ПЛОД НА ВЕКОВНА БОРБА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД, борба која е силно изразена во текот на 19тиот и почетокот на 20тиот век за отфрлање на отоманскиот јарем, преку практично 30 годишно непрекинато востание од балканските војни до втората светска војна кое е крунисано на 2 Август со АСНОМ, до борбата против комунизмот и референдумот за независност од 8ми Септември и формирањето на независна Република Македонија. Тоа е јасен историски и политички континуитет на македонскиот народ со јасна цел формирање на македонска држава. Тоа го знае Малески, а зошто го негира само тој си знае, коментира Николоски.

Поткопувањето на темелите на Македонија, вели Николоски, со вакви изјави нема да успее колку и да се трудат.

МАКЕДОНИЈА ИМА СРЕДНОВЕКОВНО НАСЛЕДСТВО, А МАКЕДОНСКАТА НАЦИЈА И ДРЖАВА СЕ ПЛОД НА ВЕКОВНА БОРБА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД,…

Posted by Aleksandar Nikoloski on Tuesday, March 16, 2021