Таа на својот фејсбук профил напиша:

НАРОДОТ ИЗЛЕГУВА НА УЛИЦА! ДОСТА БЕШЕ НАЦИОНАЛНО ПОНИЖУВАЊЕ! МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ИМА ДОСТОИНСТВО И ГОРДОСТ!, пишува претсеателката на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ, Жаклина Пешевска.

-Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ, и јас како претседателка на најсилната женска политичка организација во Македонија, ги повикувам сите граѓани, без разлика на верска, политичка или етничка припадност да се приклучат на теренските блокади во организација на ВМРО-ДПМНЕ.
Ова не е борба за партиски интерес!
Ова е борба за нашата Македонија!
Борба за достоинството на народот на Македонија!