Бебето што синоќа некој го остави во контејнер во Запрешиќ е надвор од животна опасност, потврди загрепската полиција.

По пријавата и откривањето, полициските службеници повикале Итна помош, а новороденчето било пренесено во болницата Свети Дух.

Засега не се знае која е мајката.

– Ги утврдуваме сите околности – велат од ПУ во Загреб.

Да потсетиме, бебе завиткано во ќебе е пронајдено во контејнер во Запрешиќ.

Бебе најдено во контејнер во близина на Загреб

На местото каде што е пронајдено бебето имало и 15-годишно дете кое побарало помош од минувачите.

Сепак, не се знае дали има врска со новороденчето или се работи за случаен минувач.